Pyörä alle ja menoksi!

Oletko katsellut Lapin lumisia tunturimaisemia ja miettinyt, että kuinka tuonne pääsisi kätevästi liikkumaan? Ei sole mikhää, ku menee ja tekhee vaan! Ensin voit tutustua maastopyöräilyyn vuokraamalla sopivan pyörän ja mennä kokeilemaan ajotuntumaa lähimetsään. Jos omistat jo oman pyörän, niin haastavampiin maastoihin voi päästä helpoiten kiinni opastettujen retkien tai tapahtumien avulla.

Pyöräily on erinomainen liikuntamuoto ja pyöräilyä voi harrastaa ympäri vuoden ja sitä mukavampaa se on, mitä paremmat varusteet on ajettavaan maastoon nähden. Pyörällä liikuttaessa ympäristöön kiinnittää aivan eri tavalla huomiota ja on läsnä hetkessä. Lajista ei tarvitse myöskään tehdä harvinaista herkkua, jos käytät pyörää arjessa työ- tai koulumatkoihin. Toki erilaisella pyörällä ja eri ympäristössä pyöräillen saat samaisesta harrastuksesta tai elämäntavasta jo paljon enemmän irti, kun näkökulma muuttuu.

Suomessa pyöräily on toiseksi suosituin liikuntamuoto heti kävelyn jälkeen. Laji sopii aktiiviurheilijalle ja yhtälailla arkiliikkujalle, eikä kunnon taso ole este, sillä vauhdin voi määritellä aivan itse. Pyöräily on ehdottomasti sopiva harrastus olit sitten nuori tai vanha ja se on myös hyvää kestävyysharjoittelua.

Erilaisia kokemuksia saa joka kerta, kun lähtee ovesta ulos tai sitten voit kokeilla pika kasino kokemuksia ja kokea jännitystä kotikoneen ääressä.

Varusteet kuntoon pyöräretkelle

Kauniit maisemat rauhoittavat mieltä ja lievittävät stressiä, mutta tarkistathan silti, että varusteet on huollettu, kaikki tarvittava on mukana, sekä reitti on selvä. Pitempää retkeä tehdessä on hyvä ottaa mukaan myös työkaluja ja korjaustarvikkeita, jos pyörään tulee jotain vikaa.

Retkivarusteita mietittäessä kannattaa lukaista asiaan liittyviä sivustoja tai voit myös kysäistä neuvoa urheiluvälineliikkeestä. On tärkeää, että mukaasi tulee oikeat varusteet, jos matka on tavallista pidempi tai yön yli kestävä retki, mutta ei kuitenkaan kannata pakata liikaa vain ainoastaan tarpeellinen. Retkelle pakkaaminen on myös oma taitolajinsa.

Millainen pyörä soveltuisi sitten retkelle – vaihtoehtoja on nykyään monia ja esimerkkeinä voisi mainita seuraavanlaisia ajopelejä; löytyy retkipyörää, hybridiä, vakiopyörää ja erityisesti talvipyöräilyyn soveltuva fatbike. Silloin, kun mielesi halajaa kohti Lapin tuntureita ja vaaroja, niin ota alle fatbike tai maastopyörä.