Korjaus- ja huoltopalvelut

Urheiluvälineet ovat kovalla käytöllä ja kulutuksella, joten ne kaipaavat huoltoa aika ajoin – mitä enemmän tulee käyttöä, sitä enemmän on tarvetta myös huollolle. Ylläpitävät huoltotoimenpiteet pitävät välineet kunnossa ja ennaltaehkäisevät myös sen, ettei satu mitään onnettomuuksia. Lopulta muutaman kympin maksava huolto voi säästää isommilta kuluilta.

Urheiluvälineiden huolto ei pelkästään vaikuta urheilusuorituksen mielekkyyteen, vaan se myös pidentää välineiden käyttöikää ja voit keskittyä olennaiseen, kun ei tarvitse kuunnella rohisevia pyörän ketjuja tai turhautua laduilla huonon suksien voitelun takia.

Kannattaako huoltaa itse vai viedä huoltoliikkeeseen?

Pitkään ulkovarastossa lojunut pyörä ei toimi samalla tavalla kuin aivan uutena ja matkanteko muuttuu epämiellyttäväksi jo silloin kun ketjut ovat likaiset. On myös tärkeää seurata renkaan paineita, sillä kaupunkiajossa on yleensä käytössä 2,5-4 barin paine, kun taas maantieajossa 4-6 baria on tarpeeksi ja maastossa 1,6-2,2 baria riittää aivan hyvin.

Pyörän huoltoa on mahdollista tehdä aika pitkälle aivan itse, mutta joitakin toimenpiteitä on syytä jättää ammattilaisen käsiin. Sellaisia huoltotoimia, joita on tarpeellista siirtää huoltoliikkeelle on muun muassa; kiekkojen rihtaus, löysällä olevat pinnat, iskunvaimentimien huolto, sekä levyjarrujen ilmaus. Siinäkin mielessä on vain järkevää, että pyörää huolletaan säännöllisesti, ettei kerralla tulee maksettavaksi isompaa remppaa jolloin hinta nousee helposti sadan euron paremmalle puolelle.

Kun pyörän vie huollettavaksi liikkeeseen, ei tarvitse itse alkaa hankkia eri varaosia, joiden saatavuus ei ole aina itsestään selvä asia ja jos toimituksen osalta tulee haasteita vaikuttaa se myös omalta osaltaan siihen milloin pääset taas käyttämään pyörääsi. Huollon ajankohtaa miettiessä voi taktikoida niin, että vie pyörän huollettavaksi keskellä talvea jolloin jonot ovat paljon pienemmät verrattuna keväällä alkavaan pyöräkauteen tai aktiiviseen kesäkauteen.

Mitä urheiluvälineitä voin viedä huoltoon?

Aluksi mieleen tulee edellä mainittu pyörän huolto, mutta monilla löytyy varastosta varmasti muitakin huollettavia urheiluvälineitä. Talven lähestyessä aletaan kaivaa suksia ja luistimia käyttöä varten. Luistimet kaipaavat teroitusta ja sukset taas voitelua. Suksia huoltoon vietäessä voi olla tarpeen myös tarkistaa ovatko siteet vielä hyvässä kunnossa, luistimetkin kaipaavat välillä uusia nauhoja, jos ne ovat aktiivisessa käytössä.